Home

Vastgoed aanbod

Betaling Donatie via PayPal

Bedrag:

Aantal bezoekersVolg ons op Twitter

Twitter

 
Welkom op de website van de Vereniging Naarderwoonbos

05

jul

Nieuwe vaarverbinding Trekvaart Gooimeer PDF Afdrukken E-mail

linux
Geschreven door Uw vliegende reporter   
De nieuwe vaarverbinding tussen de Vecht en het Gooimeer voor kleine boten is het hoofdonderwerp van een inloopbijeenkomst die op dinsdagavond 10 juli wordt gehouden in het gemeentehuis te Bussum.
Inwoners van Naarden, Muiderberg en Bussum zijn daar tussen 19.00 en 21.00 uur van harte welkom. Deskundige vertegenwoordigers van de gemeente, de provincie en de Regio Gooi en Vechtstreek beantwoorden graag uw vragen.
De nieuwe vaarverbinding gaat deels via een bestaand water: de Naardertrekvaart. Deze wordt geoptimaliseerd. Een deel van de route is echt nieuw. Want onder regie van de provincie wordt een vaart gegraven van de Naardertrekvaart naar het Gooimeer.
De nieuwe vaarverbinding zal leiden tot meer vaarverkeer tussen Muiden en Naarden. En dat kan gevolgen hebben voor het wegverkeer, want de bruggen en sluizen zullen in het vaarseizoen vaker opengaan. Ook dat aspect zal op 10 juli worden belicht. Verder willen wij u informeren over de stand van zaken met betrekking tot de komst van een passantenhaven net buiten de Vesting-Naarden.
De vaarverbinding en de passantenhaven maken beide deel uit van het programma 'Naarden buiten de Vesting'. Binnen dit programma werken gemeente, provincie, Regio Gooi en Vechtstreek en het Waterschap aan de verhoging van de cultuurhistorische-, de recreatieve-, de ecologische- en de natuurwaarde van het gebied tussen Naarden-Vesting en Muiden.
Vaarverbinding Trekvaart <-> GooimeerDe nieuwe vaarverbinding tussen de Vecht en het Gooimeer voor kleine boten is het hoofdonderwerp van een inloopbijeenkomst die op dinsdagavond 10 juli wordt gehouden in het gemeentehuis te Bussum. Inwoners van Naarden, Muiderberg en Bussum zijn daar tussen 19.00 en 21.00 uur van harte welkom. Deskundige vertegenwoordigers van de gemeente, de provincie en de Regio Gooi en Vechtstreek beantwoorden graag uw vragen.De nieuwe vaarverbinding gaat deels via een bestaand water: de Naardertrekvaart. Deze wordt geoptimaliseerd. Een deel van de route is echt nieuw. Want onder regie van de provincie wordt een vaart gegraven van de Naardertrekvaart naar het Gooimeer.De nieuwe vaarverbinding zal leiden tot meer vaarverkeer tussen Muiden en Naarden. En dat kan gevolgen hebben voor het wegverkeer, want de bruggen en sluizen zullen in het vaarseizoen vaker opengaan. Ook dat aspect zal op 10 juli worden belicht. Verder willen wij u informeren over de stand van zaken met betrekking tot de komst van een passantenhaven net buiten de Vesting-Naarden.
De vaarverbinding en de passantenhaven maken beide deel uit van het programma "Naarden buiten de Vesting";. Binnen dit programma werken gemeente, provincie, Regio Gooi en Vechtstreek en het Waterschap aan de verhoging van de cultuurhistorische-, de recreatieve-, de ecologische- en de natuurwaarde van het gebied tussen Naarden-Vesting en Muiden.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 
linux

05

jul

Aanpak Waterplanten in Gooimeer PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Reporter ter plekke   
Gooise Meren is aangesloten bij Gastvrije Randmeren, een samenwerkingsverband van 16 gemeenten rond onder andere het Gooimeer en het Veluwemeer. In de komende weken wordt met het oog op de waterrecreatie sterk ingezet op het maaien van de waterplanten.
Door het zomerse voorjaar zijn de waterplanten al vroeg naar de oppervlakte gegroeid, waar ze de watersporters in de weg zitten. Op 18 juni is daarom gestart met het maaien van het fonteinkruid op het Gooimeer en Wolderwijd. De komende weken zullen drie maaiboten al vanaf de vroege morgen bezig zijn met het maaien van 600 hectare waterplanten op het Gooimeer en het Eemmeer, Wolderwijd en de havens van de eilanden in de Randmeren.
Watersporters mogen er in het komende hoogseizoen vanuit gaan dat tussen de recreatiebetonning het water doorvaarbaar is. Op het Eemmeer is met nieuwe recreatiebetonning een recreatievaargeul van 100 meter breed naast de hoofdvaargeul gecre&euml;erd. De diepte van deze geul is onveranderd, maar door maaien ontstaat er meer bevaarbaar water.
Ook in het IJmeer zorgt de groei van waterplanten voor veel overlast. Daarom wordt dit jaar in opdracht van de gemeenten Almere en Gooise Meren ook daar gemaaid.
Gastvrije Randmeren
De langgerekte merenreeks tussen de Hollandse Brug en de Ketelbrug vormt een ruim tachtig kilometer lang aaneengesloten recreatieparadijs. De gemeenten van de gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren hebben hun krachten gebundeld om de pareltjes van het natuurwatergebied onder de aandacht te brengen.
Naast Gooise Meren zijn bij Gastvrije Randmeren onder andere de volgende gemeenten aangesloten: Almere, Bunschoten, Elburg, Harderwijk, Huizen, Kampen en Putten.
Zie voor meer informatie de websites randmeren.com en gastvrijerandmeren.nl.

Waterplanten aangepaktGooise Meren is aangesloten bij Gastvrije Randmeren, een samenwerkingsverband van 16 gemeenten rond onder andere het Gooimeer en het Veluwemeer. In de komende weken wordt met het oog op de waterrecreatie sterk ingezet op het maaien van de waterplanten.


Door het zomerse voorjaar zijn de waterplanten al vroeg naar de oppervlakte gegroeid, waar ze de watersporters in de weg zitten. Op 18 juni is daarom gestart met het maaien van het fonteinkruid op het Gooimeer en Wolderwijd. De komende weken zullen drie maaiboten al vanaf de vroege morgen bezig zijn met het maaien van 600 hectare waterplanten op het Gooimeer en het Eemmeer, Wolderwijd en de havens van de eilanden in de Randmeren.

Watersporters mogen er in het komende hoogseizoen vanuit gaan dat tussen de recreatiebetonning het water doorvaarbaar is. Op het Eemmeer is met nieuwe recreatiebetonning een recreatievaargeul van 100 meter breed naast de hoofdvaargeul gecreëerd. De diepte van deze geul is onveranderd, maar door maaien ontstaat er meer bevaarbaar water.Ook in het IJmeer zorgt de groei van waterplanten voor veel overlast. Daarom wordt dit jaar in opdracht van de gemeenten Almere en Gooise Meren ook daar gemaaid.


Gastvrije Randmeren

De langgerekte merenreeks tussen de Hollandse Brug en de Ketelbrug vormt een ruim tachtig kilometer lang aaneengesloten recreatieparadijs. De gemeenten van de gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren hebben hun krachten gebundeld om de pareltjes van het natuurwatergebied onder de aandacht te brengen.Naast Gooise Meren zijn bij Gastvrije Randmeren onder andere de volgende gemeenten aangesloten: Almere, Bunschoten, Elburg, Harderwijk, Huizen, Kampen en Putten.Zie voor meer informatie de websites randmeren.com en gastvrijerandmeren.nl.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

25

jun

Buurt BBQ op Galerij, Naarderbos PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   

Op de Galerij weten ze ook wel een feestje te bouwen. Het weer op 23 juni 2018 was ook perfect. Goed om elkaar weer eens in een informele sfeer te ontmoeten. 

Galerij buurt BBQ zaterdag 23 juni 2018 from Bou Mau on Vimeo.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Laatst aangepast op maandag, 25 juni 2018 14:46
 

07

mei

omgang met Hangjongeren PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Lysette Lubbbers   
Hierbij ontvangen jullie een uitnodiging voor de gratis workshop “omgaan met hangjongeren”Omgang met hangjongeren
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Laatst aangepast op maandag, 07 mei 2018 16:22
 

05

maa

Save the day - 24 maart a.s. landelijke opschoondag PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Lysette Lubbers   

landelijke opschoondag

Voor onze wijk Naarderbos starten wij om 15:30 uur bij Boomgat 12 voor de deur en denken rond 17:00 uur te kunnen proosten op een succesvolle schoonmaak van onze wijk. U bent toch ook van de partij?

 

Binnenkort is de landelijke opschoonweek weer die eindigt met de landelijke opschoondag op zaterdag 24 maart a.s.

 

Meedoen aan de Landelijke Opschoondag levert prettig schone buurten op. Maar dat niet alleen. Buren, collega's en scholieren vinden het vaak ontzettend gezellig om samen aan de slag te gaan. Want hoe meer mensen meedoen aan de Landelijke Opschoondag, hoe succesvoller het wordt!

 

Wilt u op de Landelijke Opschoondag ook aan de slag? Dan levert de gemeente de materialen die u daarvoor nodig heeft. Wilt u meedoen  en heeft u zakken, grijpers, hesjes, ringen of handschoenen nodig? Stuur ons een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. met uw gegevens en de materialen die u nodig heeft. Dan gaan we samen voor een schone buurt.

 

Lysette Lubbers

Wijkadviseur

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Laatst aangepast op vrijdag, 09 maart 2018 15:45
 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 1 van 21
Copyright © 2018 Vereniging Naarderwoonbos. Alle rechten voorbehouden.
DutchJoomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
 

Voor Leden

Nieuwsbrief Naarderwoonbos

Enquete

Naarder(woon)bos beveiligd

Please register to vote

 

Advertenties van Leden

Uw advertertentie hier?Uw advertentie hier? Contact ons

Monique Bleyenberg

Schoonheidssalon Monique Bleyenberg

Advertenties

Featured Links:
Optimist gezocht