Home

Vastgoed aanbod

Betaling Donatie via PayPal

Bedrag:

Aantal bezoekersVolg ons op Twitter

Twitter

 
Welkom op de website van de Vereniging Naarderwoonbos

07

nov

Enquête over de buitenruimte van het gemeentehuis PDF Afdrukken E-mail

linux
Geschreven door Kees Mellema, Wijkadviseur   

gemeentehuis gooise merenDe gemeente Gooise Meren wil de ruimte rondom het gemeentehuis opknappen. Het gaat om de volgende ruimte:

 

•             het plein voor het gemeentehuis,

•             het groen en de speelruimte naast het gemeentehuis,

•             de ruimte bij het water achter het gemeentehuis.

 

De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen (bewoners, maatschappelijke instellingen en ondernemers) meedenkt over het nieuwe ontwerp van deze ruimte. Daarom verzamelt de gemeente ideeën en verbeterpunten van bewoners, instellingen en ondernemers.

 

Ook u kunt dus meedenken door vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5 minuten. De resultaten van de vragenlijst worden meegenomen in het nieuwe ontwerp van de ruimte rondom het gemeentehuis.

 

U kunt de vragenlijst tot en met vrijdag 16 november 2018 invullen.

 

HIER DE VRAAGENLIJST

 

Met vriendelijke groet,

 

Kees Mellema
Wijkadviseur

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
035 207 0642

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Laatst aangepast op woensdag, 07 november 2018 16:13
 
linux

14

sep

Gebekvecht Speelpark Oud Valkeveenen Golf Naarderbos kostte tot nu toe 450.000 euro PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Vliegende reporter   

oud valkeveenGOOISE MEREN - Het gebekvecht tussen de gemeente Gooise Meren en vastgoedondernemer Michael van de Kuit van Speelpark Oud Valkeveen en Golfbaan Naarderbos heeft de gemeente tot nu toe 450.527,72 euro aan belastinggeld gekost. Dat meldt het gemeentebestuur aan de gemeenteraad.

De vastgoedondernemer en de gemeente bekvechten al langer met elkaar over Speelpark Oud Valkeveen. De speelparkbaas heeft plannen om het park uit te breiden en te vernieuwen, maar volgens de gemeente wordt het speelpark teveel een attractiepark en dat wil de gemeente niet. Dat brengt teveel overlast met zich mee. Daarnaast was er de afgelopen maanden veel getrouwtrek over Golfbaan Naarderbos en het naastgelegen strandje.

Meer geld door externe krachten
Al het gedoe zorgde ervoor dat de gemeente al meerdere keren externe krachten aan het werk moest zetten om al het gedoe te kunnen bolwerken. Er moesten onder meer juristen en andere ambtenaren worden aangetrokken. Dat brengt veel kosten met zich mee. Daarnaast maakte de gemeente extra kosten voor het onderhoud van het Naarderbos.

Bedrag gaat verder oplopen
Het bedrag dat de gemeente moet besteden om al het gedoe rond de vastgoedondernemer het hoofd te bieden zal zonder twijfel nog verder op gaan lopen. Er lopen momenteel nog een hele reeks aanvragen van de vastgoedondernemer, onder meer voor het plaatsen van attracties op Speelpark Oud Valkeveen. Een groot deel daarvan heeft de gemeente afgewezen, waarop de vastgoedondernemer weer bezwaar heeft aangetekend. Al deze juridische zaken brengen extra kosten met zich mee.

Getouwtrek gaat door
Het getouwtrek tussen de vastgoedondernemer en de gemeente Gooise Meren gaat ondertussen ook door. De gemeente nam voor het zomerreces een 'voorbereidingsbesluit', afwachtend op een nieuw bestemmingsplan voor het Oud Valkeveen-gebied. Daarom worden er een jaar lang geen aanvragen verwerkt. Werkende aan dat nieuwe bestemmingsplan gaat de gemeente enkele verkeers- en parkeeronderzoeken doen rond Oud Valkeveen. De speelparkbaas heeft nu al aangegeven niet mee te werken aan deze onderzoeken en gaat alle onderzoeken van de gemeente zelf ook toetsen.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

22

aug

Verleende Omgevingsvergunning Walgang 11 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Omgevingsvergunning   
Verbouwing walgang 11Vergroten van de huidige dakkapel alsmede het doortrekken van de kap naar de garage en het realiseren van een aanbouw aan de zijgevel van de woning op locatie Walgang 11
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Laatst aangepast op woensdag, 22 augustus 2018 10:29
 

05

jul

Nieuwe vaarverbinding Trekvaart Gooimeer PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Uw vliegende reporter   
De nieuwe vaarverbinding tussen de Vecht en het Gooimeer voor kleine boten is het hoofdonderwerp van een inloopbijeenkomst die op dinsdagavond 10 juli wordt gehouden in het gemeentehuis te Bussum.
Inwoners van Naarden, Muiderberg en Bussum zijn daar tussen 19.00 en 21.00 uur van harte welkom. Deskundige vertegenwoordigers van de gemeente, de provincie en de Regio Gooi en Vechtstreek beantwoorden graag uw vragen.
De nieuwe vaarverbinding gaat deels via een bestaand water: de Naardertrekvaart. Deze wordt geoptimaliseerd. Een deel van de route is echt nieuw. Want onder regie van de provincie wordt een vaart gegraven van de Naardertrekvaart naar het Gooimeer.
De nieuwe vaarverbinding zal leiden tot meer vaarverkeer tussen Muiden en Naarden. En dat kan gevolgen hebben voor het wegverkeer, want de bruggen en sluizen zullen in het vaarseizoen vaker opengaan. Ook dat aspect zal op 10 juli worden belicht. Verder willen wij u informeren over de stand van zaken met betrekking tot de komst van een passantenhaven net buiten de Vesting-Naarden.
De vaarverbinding en de passantenhaven maken beide deel uit van het programma 'Naarden buiten de Vesting'. Binnen dit programma werken gemeente, provincie, Regio Gooi en Vechtstreek en het Waterschap aan de verhoging van de cultuurhistorische-, de recreatieve-, de ecologische- en de natuurwaarde van het gebied tussen Naarden-Vesting en Muiden.
Vaarverbinding Trekvaart <-> GooimeerDe nieuwe vaarverbinding tussen de Vecht en het Gooimeer voor kleine boten is het hoofdonderwerp van een inloopbijeenkomst die op dinsdagavond 10 juli wordt gehouden in het gemeentehuis te Bussum. Inwoners van Naarden, Muiderberg en Bussum zijn daar tussen 19.00 en 21.00 uur van harte welkom. Deskundige vertegenwoordigers van de gemeente, de provincie en de Regio Gooi en Vechtstreek beantwoorden graag uw vragen.De nieuwe vaarverbinding gaat deels via een bestaand water: de Naardertrekvaart. Deze wordt geoptimaliseerd. Een deel van de route is echt nieuw. Want onder regie van de provincie wordt een vaart gegraven van de Naardertrekvaart naar het Gooimeer.De nieuwe vaarverbinding zal leiden tot meer vaarverkeer tussen Muiden en Naarden. En dat kan gevolgen hebben voor het wegverkeer, want de bruggen en sluizen zullen in het vaarseizoen vaker opengaan. Ook dat aspect zal op 10 juli worden belicht. Verder willen wij u informeren over de stand van zaken met betrekking tot de komst van een passantenhaven net buiten de Vesting-Naarden.
De vaarverbinding en de passantenhaven maken beide deel uit van het programma "Naarden buiten de Vesting";. Binnen dit programma werken gemeente, provincie, Regio Gooi en Vechtstreek en het Waterschap aan de verhoging van de cultuurhistorische-, de recreatieve-, de ecologische- en de natuurwaarde van het gebied tussen Naarden-Vesting en Muiden.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

05

jul

Aanpak Waterplanten in Gooimeer PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Reporter ter plekke   
Gooise Meren is aangesloten bij Gastvrije Randmeren, een samenwerkingsverband van 16 gemeenten rond onder andere het Gooimeer en het Veluwemeer. In de komende weken wordt met het oog op de waterrecreatie sterk ingezet op het maaien van de waterplanten.
Door het zomerse voorjaar zijn de waterplanten al vroeg naar de oppervlakte gegroeid, waar ze de watersporters in de weg zitten. Op 18 juni is daarom gestart met het maaien van het fonteinkruid op het Gooimeer en Wolderwijd. De komende weken zullen drie maaiboten al vanaf de vroege morgen bezig zijn met het maaien van 600 hectare waterplanten op het Gooimeer en het Eemmeer, Wolderwijd en de havens van de eilanden in de Randmeren.
Watersporters mogen er in het komende hoogseizoen vanuit gaan dat tussen de recreatiebetonning het water doorvaarbaar is. Op het Eemmeer is met nieuwe recreatiebetonning een recreatievaargeul van 100 meter breed naast de hoofdvaargeul gecre&euml;erd. De diepte van deze geul is onveranderd, maar door maaien ontstaat er meer bevaarbaar water.
Ook in het IJmeer zorgt de groei van waterplanten voor veel overlast. Daarom wordt dit jaar in opdracht van de gemeenten Almere en Gooise Meren ook daar gemaaid.
Gastvrije Randmeren
De langgerekte merenreeks tussen de Hollandse Brug en de Ketelbrug vormt een ruim tachtig kilometer lang aaneengesloten recreatieparadijs. De gemeenten van de gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren hebben hun krachten gebundeld om de pareltjes van het natuurwatergebied onder de aandacht te brengen.
Naast Gooise Meren zijn bij Gastvrije Randmeren onder andere de volgende gemeenten aangesloten: Almere, Bunschoten, Elburg, Harderwijk, Huizen, Kampen en Putten.
Zie voor meer informatie de websites randmeren.com en gastvrijerandmeren.nl.

Waterplanten aangepaktGooise Meren is aangesloten bij Gastvrije Randmeren, een samenwerkingsverband van 16 gemeenten rond onder andere het Gooimeer en het Veluwemeer. In de komende weken wordt met het oog op de waterrecreatie sterk ingezet op het maaien van de waterplanten.


Door het zomerse voorjaar zijn de waterplanten al vroeg naar de oppervlakte gegroeid, waar ze de watersporters in de weg zitten. Op 18 juni is daarom gestart met het maaien van het fonteinkruid op het Gooimeer en Wolderwijd. De komende weken zullen drie maaiboten al vanaf de vroege morgen bezig zijn met het maaien van 600 hectare waterplanten op het Gooimeer en het Eemmeer, Wolderwijd en de havens van de eilanden in de Randmeren.

Watersporters mogen er in het komende hoogseizoen vanuit gaan dat tussen de recreatiebetonning het water doorvaarbaar is. Op het Eemmeer is met nieuwe recreatiebetonning een recreatievaargeul van 100 meter breed naast de hoofdvaargeul gecreëerd. De diepte van deze geul is onveranderd, maar door maaien ontstaat er meer bevaarbaar water.Ook in het IJmeer zorgt de groei van waterplanten voor veel overlast. Daarom wordt dit jaar in opdracht van de gemeenten Almere en Gooise Meren ook daar gemaaid.


Gastvrije Randmeren

De langgerekte merenreeks tussen de Hollandse Brug en de Ketelbrug vormt een ruim tachtig kilometer lang aaneengesloten recreatieparadijs. De gemeenten van de gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren hebben hun krachten gebundeld om de pareltjes van het natuurwatergebied onder de aandacht te brengen.Naast Gooise Meren zijn bij Gastvrije Randmeren onder andere de volgende gemeenten aangesloten: Almere, Bunschoten, Elburg, Harderwijk, Huizen, Kampen en Putten.Zie voor meer informatie de websites randmeren.com en gastvrijerandmeren.nl.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

Pagina 1 van 22
Copyright © 2018 Vereniging Naarderwoonbos. Alle rechten voorbehouden.
DutchJoomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
 

Voor Leden

Nieuwsbrief Naarderwoonbos

Enquete

Naarder(woon)bos beveiligd

Please register to vote

 

Advertenties van Leden

Uw advertertentie hier?Uw advertentie hier? Contact ons

Monique Bleyenberg

Schoonheidssalon Monique Bleyenberg

Advertenties

Featured Links:
Optimist gezocht