Home

Vastgoed aanbod

Betaling Donatie via PayPal

Bedrag:

Aantal bezoekersVolg ons op Twitter

Twitter

14

apr

Bouwstop Naarderbos PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Vliegende reporter   

Jaar lang stop voor bouwaanvragen Naarderbos

NAARDEN - Er gaat zeker een jaar geen enkele schop de grond van het Naarderbos in: er geldt een bouwstop. Dat heeft de gemeenteraad bepaald. De raad heeft een zogenoemd 'voorbereidingsbesluit' genomen op weg naar een vernieuwd bestemmingsplan voor het Naarderbosgebied. Dat betekent dat er een jaar lang geen bouwaanvragen gedaan kunnen worden.

Het gaat om onder meer de grond van de golfbaan, het naastgelegen strandje en de aangrenzende kust. De stap wordt genomen om 'ongewenste ontwikkelingen' tegen te gaan.

Meerdere aanvragen
Het momenteel geldende bestemmingsplan voor het Naarderbosgebied geldt al vijftien jaar. Toen werd er nog volop gewerkt aan de opknapbeurt voor het Naarderbos. Om een kans te geven aan nieuwe ontwikkelingen werd toen besloten om de regels ruim te houden. De gemeenteraad noemt dat nu ongewenst. Er lopen momenteel meerdere aanvragen van onder meer Nedstede, het bedrijf van vastgoedondernemer Michael van de Kuit, de man achter onder meer Golfbaan Naarderbos en Speelpark Oud Valkeveen. Met het voorbereidingsbesluit en straks het nieuwe bestemmingsplan wil de gemeente Gooise Meren grip houden op de toekomst van het gebied.

De gemeente laat weten het kustgebied te koesteren als een van de kroonjuwelen van Gooise Meren. Het plan is om een integrale visie te ontwikkelen voor de hele Gooise kust.
In die visie wordt onder andere gekeken naar kansen op het gebied van (water)recreatie, toerisme aan de kust en behoudt van natuur en cultureel erfgoed.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 
Verwante artikelenNieuwste artikel
Copyright © 2020 Vereniging Naarderwoonbos. Alle rechten voorbehouden.
DutchJoomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
 

Voor Leden

Nieuwsbrief Naarderwoonbos

Enquete

Naarder(woon)bos beveiligd

Please register to vote

 

Advertenties van Leden

Uw advertertentie hier?Uw advertentie hier? Contact ons

Monique Bleyenberg

Schoonheidssalon Monique Bleyenberg

Advertenties

Featured Links:
Optimist gezocht