Home

Vastgoed aanbod

Betaling Donatie via PayPal

Bedrag:

Aantal bezoekersVolg ons op Twitter

Twitter

22

jun

Eerste losloopgebieden voor honden aangewezen PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door WGW   

Hondenlosloopgebied

Het college van B&W heeft onlangs de eerste twee losloopgebieden voor honden aangewezen. Het gaat om het wandelgebied tussen de Schout en de Karnemelksloot en het terrein van de voormalige noodlokalen van de Minister Calsschool in het Naardermeerkwartier.

Het laatstgenoemde gebied werd op 8 juni 2011 geopend door wethouder Wil de Vries-Kempes.

De gemeente vindt het belangrijk dat mensen kunnen genieten van hun hond en wil daar ook ruimte voor bieden. Tegelijkertijd moet worden voorkomen dat andere mensen hiervan overlast ondervinden. De algemene regel is daarom dat honden aangelijnd moeten zijn. In de losloopgebieden mogen de honden los lopen of rennen.
Het is de bedoeling dat eind 2011 iedere wijk een losloopgebied voor honden heeft. De locaties worden in overleg met de buurtplatforms gekozen. Wilt u meedenken over deze locaties, neemt u dan contact op met het buurtplatform in uw wijk of met de gemeente.

Regels bij het uitlaten van honden

De regels bij het uitlaten van honden zijn vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). We zetten ze hieronder op een rij:

  • Ruim hondenpoep altijd op, ook in het losloopgebied. Bij de hondenpoepafvalbakken kunt u gratis zakjes krijgen om de poep mee op te ruimen. Uiteraard mag u ook een ander middel gebruiken. U kunt de opgeruimde poep weggooien in de gewone prullenbak of thuis bij het restafval;
  • Speelplaatsen, trapvelden en zandbakken zijn verboden terrein voor honden;
  • Binnen de bebouwde kom moet u uw hond altijd aan de lijn houden, tenzij u in een losloopgebied bent. Alleen voor geleide- en hulphonden geldt een uitzondering;
  • Buiten de bebouwde kom mag uw hond loslopen, behalve op de begraafplaatsen en in het Naarderbos. Tijdens het broedseizoen (van 15 maart tot 15 juli 2011) moet uw hond ook buiten de bebouwde kom aangelijnd zijn.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Laatst aangepast op woensdag, 22 juni 2011 15:48
 
Verwante artikelenNieuwste artikel
Copyright © 2020 Vereniging Naarderwoonbos. Alle rechten voorbehouden.
DutchJoomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
 

Voor Leden

Nieuwsbrief Naarderwoonbos

Enquete

Naarder(woon)bos beveiligd

Please register to vote

 

Advertenties van Leden

Uw advertertentie hier?Uw advertentie hier? Contact ons

Monique Bleyenberg

Schoonheidssalon Monique Bleyenberg

Advertenties

Featured Links:
Optimist gezocht