Home De commissies Groen Commissie Gemeente gaat snippergroen te koop aanbieden

Vastgoed aanbod

Betaling Donatie via PayPal

Bedrag:

Aantal bezoekersVolg ons op Twitter

Twitter

25

jul

Gemeente gaat snippergroen te koop aanbieden PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Snip Snippergroen   

GeldHet Kadaster heeft voor de gemeente uitgezocht welke stukken gemeentegrond – ‘snippergroen’ - door bewoners de afgelopen jaren ten onrechte in gebruik zijn genomen. Als het enigszins kan, wil de gemeente die grond te koop aanbieden aan de gebruikers. In gevallen waar dat niet kan, zal de gebruiker de grond terug moeten geven aan de gemeente.

Het Kadaster heeft voor de gemeente uitgezocht welke stukken gemeentegrond – ‘snippergroen’ - door bewoners de afgelopen jaren ten onrechte in gebruik zijn genomen. Als het enigszins kan, wil de gemeente die grond te koop aanbieden aan de gebruikers. In gevallen waar dat niet kan, zal de gebruiker de grond terug moeten geven aan de gemeente.

Kopen

Uit de inventarisatie blijkt dat op 480 adressen in Naarden bewoners snippergroen bij hun tuin hebben getrokken. Soms is dit bewust gedaan, maar het kan ook zijn dat de gebruiker niet beseft dat hij ten onrechte gebruik maakt van gemeentegrond.
Op alle 480 adressen zal in het najaar van 2011 een brief van de gemeente op de mat vallen.
Het uitgangspunt van de gemeente is, dat een illegale situatie zoveel mogelijk wordt gelegaliseerd. Onder bepaalde voorwaarden zal de grond aan de gebruiker te koop worden aangeboden. Maar dit kan niet in alle gevallen, bijvoorbeeld als er leidingen of kabels onder het betreffende stuk grond liggen. In zo’n geval zal de gemeente eisen dat de gebruiker de grond in de oude staat terug geeft aan de gemeente, omdat zij de eigenaar is van de grond.

Eigendom

Het is niet voor niets dat de gemeente nu deze actie onderneemt. De gemeente had voorheen niet goed in beeld om welke stukken snippergroen het precies gaat.
Maar op 1 januari 2012 loopt de zogenaamde verjaringstermijn af. Artikel 3:105 van het Burgerlijk Wetboek bepaalt sinds 1992 dat na 20 jaar de gebruiker eigenaar wordt, als de echte eigenaar (gemeente) nooit heeft laten weten wie de eigenaar is. Zo ver zal het echter niet komen. De gemeente heeft besloten om nu actief op te treden, zodat haar eigendommen behouden blijven.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Laatst aangepast op maandag, 25 juli 2011 09:27
 
Verwante artikelenNieuwste artikel
Copyright © 2020 Vereniging Naarderwoonbos. Alle rechten voorbehouden.
DutchJoomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
 

Voor Leden

Nieuwsbrief Naarderwoonbos

Enquete

Naarder(woon)bos beveiligd

Please register to vote

 

Advertenties van Leden

Uw advertertentie hier?Uw advertentie hier? Contact ons

Monique Bleyenberg

Schoonheidssalon Monique Bleyenberg

Advertenties

Featured Links:
Optimist gezocht