Home Lidmaatschap

Vastgoed aanbod

Betaling Donatie via PayPal

Bedrag:

Aantal bezoekersVolg ons op Twitter

Twitter

09

jun

Wees alert! Diefstal buitenboordmotoren PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door de wijkagent   

Buitenboordmotoren, een makkelijke buit!

 Buitenboordmotoren

Geniet u ook zo van het heerlijke weer? Helemaal als u eigenaar van een boot bent biedt het Gooi tal van mogelijkheden om een dagje erop uit te trekken. Hoe vervelend is het dan dat blijkt dat uw buitenboordmotor is gestolen? Of nog erger dat u bij de haven aankomt en uw boot is weg? Lees hier meer ....

 

De afgelopen weken zijn er bij de politie Gooi en Vechtstreek verschillende aangiftes gedaan van diefstal van buitenboordmotoren. Hierbij bestaat zelfs het algemene beeld dat dieven een gehele boot meenemen, het water opvaren en op een rustige plaats de buitenboordmotor eraf halen. Vervolgens laten ze de boot midden op het water achter. Dit is niet alleen heel vervelend voor u, maar zeker ook gevaarlijk voor omliggend vaarverkeer.

 

Wat de politie opvalt, is dat de buitenboordmotoren vaak niet met een goed slot zijn vastgemaakt en zelfs de boten enkel met touw of een eenvoudig door te knippen draad vastgelegd worden. Dit maakt het de dieven wel erg eenvoudig om de boten mee te nemen. Met een goed slot en goede bevestiging van de boot aan de kade is dus veel te winnen. Daarnaast valt het de politie op dat er na van de gestolen buitenboordmotoren geen serienummer bekend is en vaak alleen het merk bekend is. Een goede omschrijving met serienummer en bijvoorbeeld een foto van de buitenboordmotor helpt in het opsporen van het gestolen goed.

serie nummer

Naast door goede sloten het dieven moeilijk te maken en naast een goede omschrijving van uw eigendom, is de politie Gooi en Vechtstreek ook alert op deze diefstallen. Hierbij kunt u ons helpen. Ziet u verdachte situaties bij de aanlegplaats, bijvoorbeeld iemand die rondloopt en naar verschillende boten kijkt en aandacht heeft voor de sloten, belt u dan met de politie via 0900 8844. Een onderbuikgevoel lijkt vaak onbenullig, maar wij komen liever een keer te vaak dan dat uw plezier ontnomen wordt om te gaan varen.

 

Veel plezier deze zomer!

 

Mark Ch. Overliese,

Wijkteam Naarden en Bussum,

Wijkagent van Naarden.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Laatst aangepast op vrijdag, 10 juni 2011 10:33
 
Verwante artikelenNieuwste artikel
Copyright © 2020 Vereniging Naarderwoonbos. Alle rechten voorbehouden.
DutchJoomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
 

Voor Leden

Nieuwsbrief Naarderwoonbos

Enquete

Naarder(woon)bos beveiligd

Please register to vote

 

Advertenties van Leden

Uw advertertentie hier?Uw advertentie hier? Contact ons

Monique Bleyenberg

Schoonheidssalon Monique Bleyenberg

Advertenties

Featured Links:
Optimist gezocht