Home Lidmaatschap

Vastgoed aanbod

Betaling Donatie via PayPal

Bedrag:

Aantal bezoekersVolg ons op Twitter

Twitter

04

okt

Veiligheidmarkt; o.a. donderdag 13 oktober: 11.00 tot 16.00 uur voor Wijkcentrum SCAN, Naarden PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Jordi van Dijk Medewerker openbare orde en veiligheid   

Beste mensen,

 

Onlangs hebben wij u geïnformeerd over a.s. activiteiten binnen het domein veiligheid.  Hierbij stuur ik u het persbericht met verdere informatie toe. Het persbericht zal morgen verspreid worden. U kunt dit persbericht gebruiken om de leden van uw buurtplatform te informeren over de activiteiten in de Week van de Veiligheid.

 

Week van de veiligheid: veel tips en acties voor een veilige woning of buurt

 

Je hoop dat het je nooit overkomt, maar een inbraak of diefstal in een winkel of in je huis komt helaas vaker voor dan je denkt. Waar landelijk het aantal inbraken in 2015 met 13% daalde, nam het aantal woninginbraken in onze regio met 27% toe. Van maandag 10 tot en met zondag 16 oktober is het de Week van de Veiligheid. In deze week geven we veiligheid in de buurt, woning en  winkel extra aandacht. Door middel van verschillende activiteiten ondersteunt de gemeente inwoners en ondernemers in de strijd tegen criminaliteit.

Veiligheidsmarkten

In Naarden, Muiden, Muiderberg en Bussum wordt deze week een veiligheidsmarkt gehouden. Op de veiligheidsmarkt geven politie, brandweer, gemeente, beveiligingsbedrijven, jongerenwerk, slachtofferhulp en het Rode Kruis tips en advies wat inwoners zelf kunnen doen om de veiligheid in de woning of in de buurt te vergroten.

dinsdag 11 oktober:       10.00 tot 13.00 uur parkeerterrein achter de SPAR, Muiderberg

                          14.00 tot 16.30 uur Vestingplein, Muiden

Woensdag 12 oktober:                 11.00 tot 16.00 uur Wilhelminaplantsoen, Bussum

donderdag 13 oktober:                11.00 tot 16.00 uur voor Wijkcentrum SCAN, Naarden

 

Veiligheidscan woning en clinic oberveren en signaleren

Tijdens de week van de veiligheid is het voor inwoners mogelijk om zich via de gemeente aan te melden voor een gratis veiligheidsscan van de woning door een Politiekeurmerk-adviseur. Hiermee verklein je de kans op een woninginbraak. Na de Week van de Veiligheid is aanmelding alleen rechtstreeks mogelijk via http://www.politiekeurmerk.nl/bewoners/expert-inschakelen/vind-een-politiekeurmerk-expert/.

Ook is deelname aan een clinic ‘observeren en signaleren’ in je eigen omgeving mogelijk. In deze training leren mensen hoe ze afwijkend gedrag of verdachte situatie leren herkennen en hoe ze onopvallend kunnen observeren. Aanmelden voor de veiligheidscan of clinic kan op de veiligheidsmarkt of via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Buurtpreventie en WhatsApp groepen

Er zijn in de gemeente Gooise Meren al op verschillende plekken groepen mensen in hun buurt actief. Soms is dat georganiseerd via een buurtpreventievereniging, buurtplatform/wijk- of dorpsraad of via een WhatsApp groep. In de buurtpreventieteams en WhatsApp houden mensen elkaar en de politie op de hoogte bij verdachte situaties of onregelmatigheden. De gemeente geeft advies op de veiligheidsmarkt over het starten van een buurtpreventieteam of WhatsApp groep. Inwoners kunnen ook via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. vragen hierover stellen. 

Veiligheidsadviezen voor ondernemers

Ook voor ondernemers zijn verschillende activiteiten mogelijk om de veiligheid in en om een bedrijf te vergroten. Via het Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) is een gratis veiligheidscan mogelijk door een CCV-adviseurhttp://www.veiligondernemenbeginthier.nl/aanpak-veiligheid-kleine-bedrijven/. Ook kunnen ondernemers online vanaf de eigen computer leren wat de verschillende veiligheidsrisico’s zijn, met behulp van de digitale Veilig Ondernemen Scanwww.veiligondernemenscan.nl

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Week van de Veiligheid in Gooise Meren op gooisemeren.nl of stuur een mail aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Graag tot ziens bij onze Veiligheidsmarkt!

 

Met vriendelijke groet,

Jordi van Dijk
Medewerker openbare orde en veiligheid
M: 06-52885568
Aanwezig op: dinsdag, woensdag en donderdag

Postbus 6000, 1400 HA Bussum
Bezoekadres brinklaan 35, Bussum

Algemeen nummer 035 207 00 00
http://www.gooisemeren.nl 

Denk aan het milieu voordat u dit bericht print

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Laatst aangepast op dinsdag, 04 oktober 2016 20:39
 
Verwante artikelenNieuwste artikel
Copyright © 2020 Vereniging Naarderwoonbos. Alle rechten voorbehouden.
DutchJoomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
 

Voor Leden

Nieuwsbrief Naarderwoonbos

Enquete

Naarder(woon)bos beveiligd

Please register to vote

 

Advertenties van Leden

Uw advertertentie hier?Uw advertentie hier? Contact ons

Monique Bleyenberg

Schoonheidssalon Monique Bleyenberg

Advertenties

Featured Links:
Optimist gezocht