Home Statusbericht Wijk Politie

Vastgoed aanbod

Betaling Donatie via PayPal

Bedrag:

Aantal bezoekersVolg ons op Twitter

Twitter

10

jul

WhatsAppgroep succes; het buitenland kijkt met belangstelling naar Nederland PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Administrator   

Amsterdam - De Telegraaf bericht vandaag HIER:

De explosieve groei van de WhatsAppbuurtgroepen verklaart deels de daling van het aantal inbraken. De eerste helft van dit jaar daalde het aantal inbraken met 14 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De teller bleef in 2015 steken op 64.560 inbraken, het laagste jaartotaal in de afgelopen tien jaar.

De politie wil de WhatsAppgroepen bovendien gaan koppelen aan Burgernet. Meldingen en waarschuwingen uit de ene bron worden dan doorgegeven aan de andere. „Het bereik wordt daardoor vergroot”, zegt landelijk projectleider woninginbraak Sybren van der Velden.

In andere landen bestaan dergelijke groepen nog nauwelijks. Inbraakbestrijders in het buitenland kijken dan ook met belangstelling naar Nederland. Uit onderzoek blijkt dat in buurten met een WhatsAppgroep de misdaad daalt. Bovendien treedt er geen ’waterbedeffect’ op in omliggende wijken die geen virtuele buurtwacht hebben.

Om nog meer uit WhatsApp te halen, zijn er nieuwe toepassingen in ontwikkeling waarmee het invoeren van een signalement sneller gaat. De melder kan kiezen uit emoticons zoals ’lang haar’, ’zwarte jas’, ’rode Volkswagen Golf’ of ’blanke huidskleur’. Hierdoor wordt de drempel om een waarschuwing door te geven nog lager.

Emoticons voor een snel signalement op WhatsApp zijn niet de enige ontwikkeling op het gebied van inbraakpreventie. Zo zijn er beveiligingscamera’s die via de smartphone een alarmsignaal afgeven. De camera’s, soms verborgen in een bloemenvaas of geluidsbox, geven verdachte bewegingen binnenshuis door aan de telefoon, zodat je live kunt meekijken wat er in de huiskamer gebeurt. Andere toepassingen zijn kleine kastjes die je op dure spullen kunt monteren; die slaan alarm zodra ze worden bewogen.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
Laatst aangepast op zondag, 10 juli 2016 19:02
 
Nieuwste artikel
Copyright © 2020 Vereniging Naarderwoonbos. Alle rechten voorbehouden.
DutchJoomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
 

Voor Leden

Nieuwsbrief Naarderwoonbos

Enquete

Naarder(woon)bos beveiligd

Please register to vote

 

Advertenties van Leden

Uw advertertentie hier?Uw advertentie hier? Contact ons

Monique Bleyenberg

Schoonheidssalon Monique Bleyenberg

Advertenties

Featured Links:
Optimist gezocht